[May 1] Mgbe ọtụtụ afọ ezumike gasịrị, ị̀ maara ebe o si malite?

Otú ọ dị, kpọmkwem na United States, ebe a mụrụ May 1, Ụbọchị Ndị Ọrụ Mba Nile abụghị ezumike iwu kwadoro, ihe kpatara ya bụ ↓ ↓ ↓

N'ịbụ nke dị n'okporo ámá ndị dị n'ime ime obodo Chicago, e wulitere ọmarịcha ihe ọkpụkpụ, na-egosi ebe ụfọdụ ndị ọrụ guzo n'ụgbọala na-ekwu okwu.Ihe ọkpụkpụ a na-echeta ihe omume akụkọ ihe mere eme dị oke mkpa nke mere ebe a ihe karịrị 100 afọ gara aga - mgbuchapụ ahịa hay.Ọ bụ ihe omume a mere ka a mụọ ụbọchị ndị ọrụ mba ụwa nke "May 1st".

Larry Spivak, onye isi oche nke Illinois Labor History Society, kwuru na ihe ọkpụkpụ a na-egosi na ndị na-arụ ọrụ n'ụwa nwere nkà ihe ọmụma nkịtị, ha chọrọ ịchọ ùgwù na iwulite ọha mmadụ, na nke a bụkwa echiche "Ụbọchị Ndị Ọrụ Mba Nile" .

Na May 1, 1886, iri puku kwuru iri puku ndị ọrụ na Chicago malitere ọgbaghara nke were ọtụtụ ụbọchị, na-achọ ka ọnọdụ ọrụ ka mma yana mmejuputa ụbọchị ọrụ awa asatọ.Iji na-echeta oké ngagharị ọrụ a, na Julaị 1889, International International nke abụọ nke Engels duziri mara ọkwa na Paris na Mee 1 ga-abụ ụbọchị ndị ọrụ mba ụwa.

Gịnị kpatara na “Ụbọchị Mee” nke ndị ọrụ a mụrụ na United States aghọghị ezumike ha?Nkọwa US gọọmentị maka nke a bụ na ụbọchị ncheta na United States dara na Mee.Ọ bụrụ na e guzobe ụbọchị ọrụ ọzọ, ọ ga-eduga n'ọtụtụ ememme n'ime obere oge, na site na ụbọchị nnwere onwe na mmalite July ruo October Enweghị ezumike ọha na eze na ọkara mbụ nke afọ, ya mere tinye ụbọchị ọrụ. na Septemba dị ka nguzozi.

Ọ bụ ezie na May 1st aghọghị ụbọchị ndị ọrụ na United States, ọrụ a na-arụ ọrụ dị ukwuu ewepụghị na ncheta nke akụkọ ihe mere eme.

Ndị na-elekọta mmadụ na Chicago gwara ndị nta akụkọ na ọtụtụ ndị ọrụ chọrọ ndụ ka mma, ụwa ka mma, na ọha mmadụ ka mma, ya mere "Ụbọchị Mee" bụ ezumike maka ndị ọrụ na ndị niile nwere nrọ a.

Winpal nke bụ ọkachamara na nyocha, mmepe na mmepụta nke ndị na-ebi akwụkwọ pos: ngwa nbipute thermal, label printer na ngwa nbipute maka ihe karịrị afọ 12 ga-achọ iji ohere a na-achọ ndị ahịa na ndị enyi niile ezumike ụbọchị ọrụ.

mmalite


Oge nzipu: Eprel-29-2022